Kijken: Obama houdt het niet droog bij Aretha Franklin

En ook Carole King is diep onder de indruk.

Ze is nog niet eens klaar met het eerste couplet, en Obama pinkt al een traantje weg. Ze heeft haar mond nog niet eens opengedaan of Carole King is al diep onder de indruk van wat er komen gaat. De inmiddels 73-jarige queen of soul is haar meesterschap nog allerminst verloren.

Aretha Franklin trad op tijdens de 38e jaarlijkse Kennedy Center Honors; prijzen die het Kennedy Center in Washington jaarlijks uitreikt aan artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse cultuur. Dit jaar won onder meer Carole King de prijs, die Franklins megahit You Make Me Feel (1967) schreef.

In het kader daarvan trad Franklin op. Trefzeker, loepzuiver. Maar het gezicht van King zegt meer dan welke superlatief dan ook.

    • Mirjam Remie