Great Barrier Reef with David Attenborough BBC 1, 22.00-23.00u.

De one and only Sir David Attenborough is bijna negentig jaar oud, maar blijft erg productief. Nu het groots opgezette The Hunt – waar hij de voice-over voor deed – is afgelopen komt de BBC met de driedelige special Great Barrier Reef with David Attenborough. De documentairemaker en bioloog gaat terug naar wat hij „de meest magische plek op aarde” noemt: het Great Barrier Reef in Australië. Attenborough maakte in 1957 voor het eerst opnames op die plek. Nu maakt hij gebruikt van de nieuwste technieken om het grootste koraalrif ter wereld en de dieren die er te vinden zijn in beeld te brengen. Hij duikt in de eerste aflevering diep de zee in met een kleine onderzeeër. Een bijzondere ervaring, zelfs voor een man die al zoveel heeft gezien. Tegen The Guardian vertelde hij enthousiast: „Het was adembenemend en beter dan reizen naar de maan, omdat je twee uur kunt duiken en daarna weer omhoog kunt komen. “ Verder worden er computerscans van de zeebodem gemaakt om tot nieuwe inzichten te komen over het gebied. Ook onderzoekt Attenborough de vele verschillende dieren die het koraalrif bezoeken, van vogels tot walvissen.