A2 weer vrijgegeven na dodelijk ongeval

Bij het het ongeluk kwam één persoon om het leven, zeven anderen raakten gewond.

Foto: ANP / Ginopress

De A2 tussen Utrecht en Amsterdam is weer vrijgegeven na het ernstige ongeluk dat eerder woensdag plaatsvond bij Maarssen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het politieonderzoek is er afgerond.

Woensdagochtend vond er een ongeluk plaats waarbij één slachtoffer verongelukte. Er zijn verder zeven gewonden gevallen, zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht en Amsterdam.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Bij ongeval A2 #Kockengen #Maarsen 7 #gewonden, waarvan aantal ernstig gewond. Allen naar ziekenhuizen. 1 persoon #overleden 1/3

Bij het ongeluk waren volgens de politie twee personenauto’s betrokken. Het ging mis toen een auto vermoedelijk met hoge snelheid op een voorligger klapte. De bestuurder van deze auto is aangehouden, volgens de politie zou die het ongeluk hebben veroorzaakt. Het dodelijke slachtoffer zat in de auto die werd aangereden.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht #Hulpdiensten verwachten nog tot einde middag bezig te zijn op het plaats ongeval A2 #Maarssen. Tot die tijd #snelweg #afgesloten 3/3

Door het ongeluk ontstond volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) een file van vijf kilometer. De weg van Amsterdam richting Utrecht werd tijdens het politie-onderzoek tijdelijk afgesloten.