Failliete drogisterijketen DA overgenomen door Nederlandse Drogisterij Service

De dinsdag failliet verklaarde drogisterijketen DA maakt een doorstart. De Nederlandse Drogisterij Service neemt de keten over, zo heeft de NDS dinsdag in een persbericht bekendgemaakt. De overname gaat ten koste van een aantal banen, maar het aantal werknemers dat wordt ontslagen is nog niet duidelijk, meldt een woordvoerder van NDS.

Vorige week kreeg de DA Retailgroep uitstel van betaling. Bij DA werken 212 mensen, van wie zo’n 180 op het hoofdkantoor. De rest werkt bij de zeven winkels die de DA Retailgroep zelf in bezit heeft. De andere 259 winkels zijn eigendom van franchisenemers. NDS is onderdeel van Holland Pharma, dat op zijn beurt onderdeel is van de Mosadex Groep. Het bedrijf is voorlopig niet van plan iets te veranderen aan de naam of het logo van DA, zegt de woordvoerder.

NDS heeft de franchisenemers beloofd garant te staan voor toekomstige leveringen. „Het belang van de franchisenemers staat nu voorop, en we gaan er alles aan doen om de formule op het oude niveau te krijgen”, aldus de woordvoerder. (NRC)