‘Dankzij mijn personal trainer voel ik me fitter’

Estafano van Aanholt (32) is oprichter van recruitmentbureau Status Pro. Hij bemiddelt tussen bedrijven en werknemers op het gebied van sales, marketing en ICT. Hij woont met zijn vriendin in Alphen aan den Rijn.

in

‘We zijn nu vijf jaar onderweg met Status Pro en het gaat heel goed. Je merkt dat de markt weer aantrekt en er meer vacatures ontstaan. Waar kandidaten vroeger nog blij moesten zijn als ze werden uitgenodigd, krijgen ze het nu meer voor het zeggen omdat veel bedrijven in hen geïnteresseerd zijn. Mensen worden vaker benaderd voor een nieuwe klus. Deze trend heeft zich dit jaar verder ontwikkeld. 2015 was voor ons veruit het beste jaar tot nu toe. De verwachting is dat 2016 nog beter wordt.

„Met oog op de groei van het bedrijf, maar ook omdat ik wel een hoger inkomen zou willen genereren, zijn de doelen voor 2016 omhoog geschroefd. Natuurlijk weet ik dat ik relatief gezien goed verdien, maar mijn salaris kan nooit hoog genoeg zijn. Ik ben me ervan bewust dat ik van mijn huidige inkomen leuk kan leven, maar op den duur willen mijn vriendin en ik ook kinderen en die moeten op een gegeven moment weer studeren. Daar moet ik wel voor kunnen sparen.

„Ik werk doorgaans zo’n vijftig tot zestig uur per week, dat is wel veel, maar dat vind ik helemaal niet erg. Vaak denk ik op zondag zelfs: morgen mag ik weer. Ik zou me met gemak een paar dagen kunnen opsluiten op kantoor, dan vermaak ik me prima. Ik zie het bijna als een hobby om mijn werk op zo’n manier te doen dat mijn buurman er niet vandoor gaat met de vacatures of werknemers voor wie wij bemiddelen.”

uit

‘Ik vind het belangrijk om er een bepaalde levensstijl op na te houden en daar besteed ik dan ook veel geld aan. Zo heb ik een personal trainer, omdat ik meer wilde weten over sport in combinatie met voeding. Ik was een periode veel aangekomen en wilde beter in mijn vel zitten, nu sport ik drie à vier keer per week en heb ik een voedingsschema waar ik me strikt aan moet houden. Ik slik supplementen voor mijn hormoonbalans en zorg dat ik elke dag een uur per dag kan ontspannen door te lezen of televisieseries te kijken. Inmiddels voel ik me een stuk fitter, ik ben fris in mijn hoofd en kom niet meer aan.

„Verder koop ik graag kleding bij Oger of Suitsupply, maar ik ga ook wel naar de Zara. Maandelijks geef ik al snel zo’n 300 euro uit. Ik probeer zoveel mogelijk kleding te kopen die ik zowel privé als zakelijk kan dragen. Bijvoorbeeld een overhemd, of een broek die ook onder een colbert past. Ik word toch een dagje ouder en ik vind het belangrijk om me naar mijn leeftijd te kleden.

„Je moet de beste versie van jezelf laten zien, zowel op het werk als in je privéleven. Dat gaat dus niet alleen om materiële zaken, ook om hoe je met mensen omgaat of dat je kunt delen met anderen. Dat heb ik van huis uit meegekregen, we bevinden ons immers in een bevoorrechte positie. Mijn moeder is Moluks en mijn vader komt van de Antillen. Het had niet veel gescheeld of ik was op een van die plekken opgegroeid, dan was het anders met mij afgelopen.”

    • Liza Titawano