SNS en Rabobank moeten gedupeerde hypotheekklanten schade betalen

SNS en Rabobank moeten alsnog over de brug komen in een oude hypotheekzaak. Rond de eeuwwisseling financierden ze via een tussenpersoon een aantal dubieuze hypotheekplannen. Volgens het gerechtshof in Arnhem hebben de banken daarbij hun zorgplicht geschonden, blijkt uit een vonnis dat gisteren is gepubliceerd. Tussenpersoon Wagner & Partners adviseerde klanten van wie het huis meer waard was dan de hypotheek destijds om hun hypotheek te verhogen. Het extra krediet dat vrijkwam stak de tussenpersoon vervolgens in een aantal schimmige beleggingen en hij gebruikte het voor stortingen in woekerpolissen. De huizenbezitters werd een mooi beleggingsrendement voorgespiegeld, maar dat bleef uit. De klanten bleven met torenhoge maandlasten achter. (ANP)