Antwoord op al je werkvragen

Elk medium bezorgt zichzelf een rustige kerstvakantie door de best gelezen verhalen op een rijtje te zetten. Kost niet veel tijd en je hebt er weer wat clickbait bij.

Als lezer kun jij er ook je voordeel mee doen. Mocht je iets hebben gemist dan ben je in de vakantie weer helemaal bij met alle managementtrends en hypes. Als je dan moet kiezen tussen die verschillende sites dan zit je bijna altijd goed bij de Harvard Business Review. Ze maken er verhalen die meestal goed zijn onderbouwd en met kennis van zaken zijn opgeschreven.

Uit de twintig best gelezen verhalen op HBR.org blijkt dat de managers vooral wilden lezen over onconventioneel leiderschap, ook was men benieuwd naar het doorprikken van nare gewoontes of gebruiken die toch niet bleken te werken, zoals het ’s nachts mailen, de 360 graden feedback, het zogenaamd tachtig uur werken en het nutteloze netwerken. En wat altijd goed scoort zijn de tips om burn-out, afwijzing, afleiding en vastlopende carrières tegen te gaan. Wie als goed voornemen heeft om in 2016 zinnige dingen te melden op het werk kan hier alvast de informatie opdoen.