Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Zeker 23 doden bij aanslag Pakistan

De terrorist blies zichzelf op bij een overheidsgebouw waar op dat moment veel mensen in de rij stonden te wachten.

Een Pakistaanse militair op patrouille in Peshawar.
Een Pakistaanse militair op patrouille in Peshawar. Foto: Banaras Khan / AFP

In Pakistaanse stad Mardan zijn bij een bomaanslag op een overheidsgebouw zeker 23 doden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. De berichtgeving over het aantal gewonden loopt uiteen van 63 tot “meer dan zeventig”.

Het doelwit was een Pakistaans overheidsgebouw waar identiteitsbewijzen worden afgegeven. Volgens een lokale politieagent reed de aanslagpleger op een met explosieven bepakte motorfiets in op het gebouw, waar op dat moment veel mensen in de rij stonden te wachten.

De aanslag is door de Pakistaanse Talibaan opgeëist. De terreurgroep is de laatste jaren in het gebied actief met aanslagen tegen de regering in Islamabad. Buurland Afghanistan werd de afgelopen dagen ook opgeschrikt door verschillende aanslagen van de Talibaan.

Maandag vielen twee doden door een aanslag in de hoofdstad Kabul. Ook waren er aanvallen op het vliegveld in Kandahar en sneuvelden zes Amerikaanse militairen door een zelfmoordaanslag.