Intel wil meer grote aankopen gaan doen

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Intel wil meer grote aankopen gaan doen

Chipfabrikant Intel zou na de aankoop van chipmaker Altera de smaak te pakken hebben gekregen en zich bezinnen op meer aankopen. Dat schrijft de Financial Times.

De aankoop is tot nog toe de grootste in de geschiedenis van Intel en is een duidelijk signaal dat het bedrijf de immer krimpende PC-industrie probeert te ontgroeien.

Wendell Brooks, de man die in 2014 verantwoordelijk was voor overnames binnen Intel, verwacht dat door het voor kleine bedrijven steeds lastiger zal worden om het productieproces naar behoren te blijven uitvoeren. Dit zou tot meer fusies kunnen leiden waar Intel slim van zou kunnen profiteren:

“We are looking for adjacencies where we can bring our process advantage to bear. Altera is a great first acquisition.”

Brooks liet ook weten dat het nog wel een paar jaar zal duren voordat Intel echt profijt heeft van de overname van Altera, omdat het tijd kost om de technologieën van de twee bedrijven samen te voegen tot een verkoopbaar product.

Voormalig private bankers stelen geld van overleden klanten

In New York zijn twee private bankers gearresteerd die zeker 400.000 dollar gestolen zouden hebben van overleden cliënten. Dat meldt Bloomberg.

Het duo werkte voor JPMorgan Chase & Co. en wist met behulp van handlangers via 350 pinautomaat-opnames het geld te ontvreemden. Er werd geld gestolen van ongeveer vijftien rekeningen. Tenminste acht van hun klanten leefden ten tijde van de diefstal niet meer. De mannen zijn onder meer aangeklaagd voor tweedegraads diefstal en samenzwering.

Een derde handlanger werd ook gearresteerd, naar een vierde is de politie nog op zoek. De diefstal vond plaats tussen augustus 2012 en oktober 2013. Volgens de aanklager zochten de mannen rekeningen die niet meer actief waren, maar waar nog wel regelmatig geld op gestort werd door de sociale dienst. Vervolgens maakten ze bankpassen voor de rekeningen en namen daarmee geld op.

Verenigde Staten geteisterd door noodweer

De Verenigde Staten wordt sinds dit weekend geteisterd door noodweer. Volgens The Wall Street Journal zijn door het slechte weer al zeker 43 mensen overleden.

De problemen spelen vooral in het noordoosten en midwesten van het land. Vooral delen van de staten Texas en Oklahoma hebben fikse schade geleden door tornados met windstoten van recordkracht.

Meer dan 2500 vluchten werden geschrapt en vele duizenden vertraagd als gevolg van de barre weersomstandigheden. Voor de komende dagen wordt meer ijzig winterweer en overstromigen verwacht.

    • Ester Meerman