Klijnsma: bestuurder APG verdient te veel

Het salaris van zes ton is volgens staatssecretaris Klijnsma (PvdA) “zeer hoog”, zo zegt ze in De Telegraaf

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken tijdens het debat over de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken tijdens het debat over de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Foto: Bart Maat / ANP

Het loon van de volgende baas van pensioenuitvoerder APG zou een stuk omlaag kunnen als het aan Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA, Sociale Zaken) ligt. Dat stelt de bewindsvrouw dinsdag in een interview met De Telegraaf.

De vertrekkende topman van APG, oud-ambtenaar en voormalig ABP-bestuurder Dick Sluimers, verdient ruim zes ton. Volgens Klijnsma een “zeer hoog salaris”.

“Jullie weten allemaal hoe de discussie rondom topsalarissen gaat, dus het zou heel goed zijn als ze bij het APG nog eens gaan kijken naar de neerwaartse bijstelling van het salaris van de opvolger van Sluimers.”

In een reactie laat APG weten kennis te nemen van de uitspraken van Klijnsma, waaraan wordt toegevoegd dat de beloning van Sluimers conform de Regeling Beheerst Beloningsbeleid van De Nederlandsche Bank is.

APG beheert de pensioenen van onder meer ambtenarenfonds ABP. In totaal beheert het 417 miljard euro voor 4,5 miljoen mensen. Topman Sluimers vertrekt tegen het einde van dit jaar. In afwachting van de benoeming van een opvolger wordt Sluimers’ positie tijdelijk ingevuld door Angelien Kemna, die binnen APG verantwoordelijk is voor het risicomanagement.