Youp van ’t Hek geopereerd, voorstellingen afgelast

Youp van ’t Hek heeft zijn geplande theatervoorstellingen in januari en februari geannuleerd. Dat meldt Hekwerk Theaterproducties. De cabaretier heeft vorige week een operatie ondergaan waarbij enkele bypasses zijn aangebracht. Hij zal enkele maande n nodig hebben om te herstellen, aldus zijn management. Deze maand onderbrak Van ’t Hek twee try-outvoorstellingen van zijn nieuwe programma Licht, omdat hij onwel werd op het podium. Op 16 december liet hij weten dat hij zijn optredens en zijn NRC-column opschortte „tot nader order”, omdat hij wilde laten onderzoeken wat de onbekende oorzaak van zijn medische problemen was. „Ik voel me belabberd”, schreef hij in zijn NRC-column van 14 december. Hij wilde met „aardige dokters geheel opnieuw [...] beginnen met het zoeken wat me nou precies mankeert”. Op 24 december is dat onderzoek in een versnelling geraakt, aldus zijn management. De diagnose was dat zijn hart bypasses nodig heeft. Vervolgens is Van ’t Hek ge-opereerd, waarbij hij de bypasses kreeg. „Naar omstandigheden maakt hij het goed”, laat zijn management weten. Of de geannuleerde voorstellingen ingehaald worden, en wanneer Van ’t Hek weer op gaat treden, is nog niet bekend. (NRC)