Dopingzondaar Paolini was verslaafd aan slaappillen en gebruikte cocaïne

Luca Paolini in de Tour van 2015.
Luca Paolini in de Tour van 2015. Foto ANP

De op doping betrapte wielrenner Luca Paolini was jarenlang verslaafd aan slaappillen. Het gebruik van cocaïne was er een gevolg van. Dat zei de 38-jarige Italiaan zondag in La Gazzetta dello Sport. „In augustus ben ik opgenomen in een kliniek in Verona om af te kicken. Die stap moest ik zetten.”

De renner van Katjoesja won dit voorjaar de semiklassieker Gent-Wevelgem, maar moest de Tour de France verlaten nadat hij positief was getest op cocaïne. „Toen in 2004 mijn zwager overleed, nam ik voor het eerst slaappillen”, zei Paolini in de sportkrant. „Na een tijdje kon ik er niet meer mee stoppen. Tijdens de voorbereiding op de Tour heb ik cocaïne gebruikt. Een onvergeeflijke fout.” (ANP)