Weer piano vernield

De piano op het station van Nijmegen, waar wachtende reizigers zelf concerten op kunnen geven, is afgelopen weekend vernield door vandalen. Het instrument staat scheef, er is een frontpaneel weg en het binnenwerk is gesloopt. Het is niet bekend wie de vernielingen heeft aangericht. Twee weken geleden werd al een openbare piano op Amsterdam Centraal besmeurd met menselijke uitwerpselen. Deze piano werd gereinigd, maar moet worden vervangen, omdat bleek dat de stank in het instrument bleef hangen. Na een restauratie keert de piano mogelijk terug op een ander station. In Nijmegen is een vervangend exemplaar geregeld door de organisatie ‘Buiten Spelen.’ In overleg met de Nederlandse Spoorwegen over de voorwaarden en onderhoudskosten wordt de piano pas na de jaarwisseling op het station teruggeplaatst. Tien stations in Nederland hebben een openbare piano; een idee dat de NS heeft afgekeken van buitenlandse stations. (NRC)