Oud-international El Salvador vermoord

In de Salvadoraanse hoofdstad San Salvador is zondag een oud-speler van het nationale elftal doodgeschoten. De 33-jarige Alfredo Pacheco was recordinternational in El Salvador, maar hij werd verbannen uit het voetbal omdat hij betrokken was bij matchfixing. De oud-voetballer stond met wat vrienden bij een tankstation toen een schutter het vuur opende. Twee anderen raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Santa Ana, ten westen van de hoofdstad San Salvador. Pacheco, die in zijn carrière uitkwam voor Club Deportivo FAS, Asociacion Deportiva Isidro Metapan en de New York Red Bulls, stierf. El Salvador wordt geteisterd door moordpartijen. Dit jaar zijn er al meer dan zesduizend mensen vermoord, 55 procent meer dan vorig jaar. Twee weken geleden werd in Honduras voetballer Arnold Peralta in zijn woonplaats La Ceiba doodgeschoten. De 26-jarige middenvelder werd onder vuur genomen door onbekenden toen hij op een parkeerplaats in zijn auto wilde stappen. (ANP/Reuters)