Twee doden bij aanslag luchthaven Kabul

Dertien anderen raakten gewond. Er waren de laatste weken meerdere aanslagen in Afghanistan.

Afghanen kijken vanachter de gesneuvelde winkelruiten van een bakkerij naar de ravage bij het vliegveld.
Afghanen kijken vanachter de gesneuvelde winkelruiten van een bakkerij naar de ravage bij het vliegveld. Foto: Shah Marai / AFP Photo

Bij een zelfmoordaanslag bij de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kabul is een dode gevallen, zo meldt persbureau Reuters. Ook de aanslagpleger kwam om het leven.
Er vielen dertien gewonden, waaronder drie vrouwen.

Volgens een politieagent ter plaatse liep de aanslagpleger naar een pickup-truck toe, waarop hij de explosieven die hij droeg tot ontploffing bracht. Door de explosie sneuvelden winkelruiten en werd een wit minibusje vernield. De aanslag vond plaats in een gebied waar weinig militaire activiteit plaatsvindt, en had volgens de politiewoordvoerder het doel om angst te zaaien onder de Afghaanse bevolking.

Het is de afgelopen maand onrustig in Afghanistan, waar de Talibaan de afgelopen weken meerdere aanslagen pleegden. Op 11 december werd een aanslag gepleegd op een gebouw van de Spaanse ambassade. Ook was er een zelfmoordaanslag bij de luchthaven van Bagram, waarbij zes Amerikaanse NAVO-militairen om het leven kwamen.