Serena Williams al 150 weken nummer één

Een week voordat het tennisseizoen begint, heeft Serena Williams een nieuwe mijlpaal in haar loopbaan bereikt. Maandag prijkte de Amerikaanse tennisster voor de 150ste week op rij op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Op maandag 18 februari 2013 nam Williams, na het bereiken van de finale in de Qatarese hoofdstad Doha, weer de leiding in het WTA-klassement. Dat was de eerste keer sinds een ernstige blessure en ziekte haar een periode van elf maanden over 2010 en 2011 aan de kant hadden gehouden. Ze was destijds op haar 31ste de oudste nummer één van de wereld ooit.

Williams moet op de eeuwige ranglijst alleen nog de Duitse Steffi Graf en de Tsjechische Martina Navratilova voor zich dulden. Graf was tussen 1987 en 1991 186 weken op rij lijstaanvoerster. Navratilova kwam begin jaren 80 tot 156 weken.

In totaal heeft Serena Williams nu 273 weken bovenaan gestaan. Ook daarin moet ze alleen nog Graf (377) en Navratilova (332) voor zich dulden. (ANP)