Skiwedstrijden in Sankt Anton afgelast

Het gebrek aan sneeuw in de Alpenlanden hindert de skiërs. De wereldbekerwedstrijden voor vrouwen in het Oostenrijkse Sankt Anton, gepland op 9 en 10 januari, zijn afgelast. Er stonden een afdaling en een super-G op het programma. De internationale skifederatie FIS meldt op haar website dat de pistes niet in de juiste conditie verkeren. Ook de wereldbekerwedstrijden in het Kroatische Zagreb, waar voor de vrouwen op 3 januari en de mannen op 6 januari een slalom is geprogrammeerd, staan op de tocht. De FIS inspecteert maandag de pistes. De schansspringers daarentegen komen wel in actie. Voor de Vierschansentoernee, die dinsdag in Oberstdorf begint, wordt met veel mankracht en technisch vernuft hard gewerkt om de schansen wedstrijdklaar te krijgen. Op de schans in Oberstdorf is een koelsysteem ingebouwd. Zodra er drie tot vier centimeter sneeuw op ligt, mengt de organisatie dat met een beetje water en gaat er ter bescherming folie op. Zo kunnen de springers door een spoor naar beneden roetsjen. (ANP/DPA)