Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Schrijver Star Trek overleden

Sciencefictionschrijver George Clayton Johnson, in 1967 co-auteur van de later verfilmde roman Logan’s Run, is op Eerste Kerstdag op 86-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Johnson schreef als scenarioschrijver de eerste aflevering van Star Trek in 1966 en verschillende afleveringen van Twilight Zone. Ook schreef hij het script van de originele verfilming van Ocean’s Eleven in 1960 (met Frank Sinatra ), waarvan de remake in 2011 en twee vervolgafleveringen kaskrakers werden. (NRC)