Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Geen vrolijke Kerst voor LeBron James

Foto Thearon W. Henderson/Getty Images

In Noord-Amerika speelden de basketbalprofs tijdens de kerstdagen gewoon door. Voor sterspeler LeBron James en zijn teamgenoten werd het een kerstfeest om snel te vergeten. Zaterdagavond leed zijn ploeg Cleveland Cavaliers een pijnlijke nederlaag tegen de veel minder hoog aangeslagen Portland Trail Blazers. De Blazers bliezen de Cavaliers weg met 105-76. Vrijdag verloren de Cavaliers ook al de weinig aantrekkelijke topper bij regerend kampioen Golden State Warriors, in Oakland: 89-83.

„De nederlaag tegen de Warriors heeft ons veel energie gekost, maar we mogen dat niet als excuus aanvoeren”, erkende James na afloop van de wedstrijd tegen de Trail Blazers. „Portland verdient respect, want ze waren gewoon beter.” (ANP)