Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Behind the Candelabra

(Steven Soderbergh, 2013). Dit glamourportret van de Amerikaanse showpianist Liberace, die harten brak van brave huismoeders en 25 jaar geleden een van de eerste aidsslachtoffers was, geeft een fascinerend kijkje in de wereld achter het klatergoud. Michael Douglas als Liberace en Matt Damon als zijn geheime minnaar Scott Thorson (op wiens memoires de film is gebaseerd) zijn zo naadloos in hun personages getransformeerd, dat je je alleen maar wilt vergapen aan een glossy wereld vol bont en juwelen, drugs, plastische chirurgie en schandknaapjes.