CNV stemt in met het schrappen van toeslagen

Werkgevers in de supermarktbranche hebben met vakbond CNV overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO voor de 260.000 werknemers bij de meer dan 4.400 bedrijven in de sector. Het akkoord voorziet in een loonsverhoging van 5 procent over de periode van april 2013 tot en met maart 2017. De leeftijd waarop een werknemer het loon van een volwassene krijgt, gaat van 23 naar 22 jaar. De onderhandelingen hebben bijna drie jaar in beslag genomen. De oude CAO verliep in maart 2013. In de nieuwe CAO vervallen toeslagen voor werknemers die ’s avonds en op zaterdag werken. Alleen voor werken op zondagen blijft een toeslag gelden. Vakbond FNV stapte eerder deze maand uit het overleg. „Wij vonden het aanbod van de werkgevers te laag. Zij boden een loonsverhoging van 5 procent over vier jaar, dus 1,25 procent per jaar. Maar daarvoor zouden dan wel veel toeslagen moeten worden afgeschaft. Vooral het verdwijnen van de toeslag op zaterdag was ons een brug te ver”, aldus FNV-bestuurder Frans de Beer. (NRC)