Anderlecht dichter bij AA Gent

Anderlecht heeft zondagavond geprofiteerd van de nederlaag die koploper AA Gent zaterdag leed bij KV Mechelen (0-2). De club uit Brussel versloeg Westerlo (2-1) en verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot twee punten. Stefano Okaka Chuka bracht Anderlecht op voorsprong. Jens Cools zorgde in de 54ste minuut voor de gelijkmaker, maar vijf minuten later benutte Guillaume Gillet alweer een strafschop voor Anderlecht. De huidige nummer twee van België kreeg nog een penalty, maar Matías Suárez miste.

Oostende, dat in de eerste maanden van de Belgische competitie de ranglijst aanvoerde, verzuimde op gelijke hoogte te komen met Anderlecht. De club liet zich verrassen door Zulte-Waregem (1-0). Steve De Ridder, oud-speler van FC Utrecht, maakte het enige doelpunt. Standard Luik won met 3-0 van Moeskroen, dankzij treffers van Beni Badibanga, Mathieu Dossevi en Ivan Santini. In oktober zakte Standard nog naar de laatste plaats in de Jupiler League, maar de wederopstanding is duidelijk ingezet. De club steeg naar de achtste plaats van de ranglijst.

AA Gent, achtstefinalist in de Champions League, ging zaterdag pijnlijk onderuit tegen middenmoter Mechelen. Sofiane Hanni en Tim Matthys scoorden in het stadion ‘Achter de Kazerne’ tegen de regerend landskampioen van België. (ANP)