Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

De schietpartij valt in een reeks geweldsincidenten die al drie maanden aanhoudt.

Archiefbeeld. Israëlische soldaten nemen hun posities in. Foto Alaa Badarneh / AP

Israëlische troepen hebben zondag twee Palestijnen (17 en 23 jaar) doodgeschoten nadat zij een Israëlische militair verwondden. Op de Westelijke Jordaanoever vielen de twee een militair aan met een mes, zo meldt Reuters. De schietpartij valt in een reeks geweldsincidenten die al drie maanden aanhoudt. Bij de schietpartij raakte ook een Israëlische militair gewond.

Eerder vandaag werd een Israëlische militair gestoken door een Palestijn. Dat incident vond plaats bij het centrale busstation van Jeruzalem. Volgens een politiewoordvoerder werd de aanvaller overmeesterd en gearresteerd. Zaterdag werd er ook een Palestijnse man doodgeschoten toen hij een Israëlische agent probeerde aan te vallen. Het incident vond plaats in de buurt van de Oude Stad.

Onrust sinds oktober

Sinds begin oktober vinden er geregeld steekincidenten plaats, waarbij Palestijnen proberen om Israëliërs neer te steken. De laatste weken was het juist erg rustig. In oktober ontstond de chaos toen door Palestijnse woede over de volgens hen Joodse indringing op het terrein van de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. Deze plek wordt door zowel Joden als moslims gezien als heilig.

    • Marissa van Loon