Flevoland onder water, afkijken bij eBay

ANP / Koen van Weel

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Flevoland zet ontwerper Daan Roosegaarde in om meer toeristen te trekken. Met het project ‘Waterlicht‘ zie je twee dagen lang hoe de provincie er pre-polder bij lag.

2. Op dinsdag vergaderen de aandeelhouders van Dico International. Dat is het bedrijf dat het failliet verklaarde kledingwinkelketen Miss Etam - 99 winkels, 800 werknemers - (mede)  liet doorstarten.

3. Op woensdag kwartaalcijfers van start-upmachine Rocket Internet. Het bedrijfsmodel is simpel: succesvolle concepten afkijken, nabouwen en voor veel geld verkopen. De broers achter het bedrijf deden het al bij eBay, Zappos en Airbnb.

4. Een dag voor het nieuwjaarsconcert brengt het CBS de cijfers naar buiten van de Nederlandse podiumkunsten. Hoeveel bezoekers trekken ze, wat is de omzet?

5. Eindelijk klaar met terugkijken. Na alle best-of lijstjes is het vanaf vrijdag tijd om vooruit te kijken. Met deze zakelijke apps begin je 2016 in ieder geval goed.

In de week van de terugblikken ook een goed moment om onze beste fotoseries te bekijken. Over megaschepen in Rotterdam, toffe kantoorartikelen, prachtige smartphone-foto’s, beruchte burrito’s en Chinese namaak-auto’s.

    • NRC Q