Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De indrukwekkendste van de indrukwekkendste foto’s

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op de redactie binnenkomen. Dit zijn de foto's uit die weekoverzichten die het meeste indruk maakten. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
8 februari 2015: een Bedoeïne bidt naast zijn dromedaris in de woestijn van Judea in het zuiden van Israël
Reuters/Ammar Awad
22 februari 2015: Gold Coast, Queensland, Australië. Kinderen genieten van de hoge golven die worden veroorzaakt door cycloon Marcia die samen met cycloon Lam langs de Australische kust trok.
EPA/Dave Hunt
1 maart 2015: schansspringen in het Zweedse Falun. De Amerikaanse Sarah Hendrickson tijdens haar sprong, terwijl juryleden in de toren toekijken.
AP/Matthias Schrader
19 april 2015: Guatemala. Iemand van de begraafplaats in Guatemala-Stad rust uit op een doodskist terwijl naast hem een gemummificeerd lichaam staat. Als er niet meer betaald wordt voor de graven, is het aan de medewerkers van de begraafplaats om deze te ruimen.
Reuters/Jorge Dan Lopez
26 april 2015: een demonstrant wordt geblokkeerd door politieagenten bij een demonstratie in het centrum van Seoul, Zuid-Korea. Zo'n 260.000 werknemers namen deel aan een staking van een dag. Onder hen waren 60.000 ambtenaren en 10.000 leraren. Ze protesteerden tegen de overheid, die regels om mensen te ontslaan wil versoepelen.
Reuters/Kim Hong-Ji
17 mei 2015: bagagescan van een koffer van een 19-jarige vrouw waarin een jongen van acht verstopt zat. Ze probeerden de Spaanse enclave Ceuta in Marokko binnen te komen.
AFP/HO/Spaanse Guardia Civil
31 mei 2015: Hope, een vierjarige neushoorn uit Zuid-Afrika die een aanval van stropers overleefde. Het vrouwtje werd succesvol geopereerd aan haar verwondingen.
EPA / Adrian Steirn
14 juni 2015: een been dat mogelijk toebehoorde aan een jihadist van IS hangt in de straten van de Iraakse stad Baiji. Sji'itische militieleden heroverden de stad onlangs op de terreurbeweging en probeert te voorkomen dat IS opnieuw oprukt.
AFP / Ahmad Al-Rubaye
22 juni 2015: de Poolse Monika Michalik (blauw) en de Roemeense Andrea Simon (rood) tijdens een worstelwedstrijd in de klasse tot 62 kilo freestyle op de Europese Spelen in Azerbajdzjan .
EPA/Srdjan Suki
19 juli 2015: de 13-jarige jockey Purevsurengiin Togtokhsuren speelt een partijtje basketbal na deelgenomen te hebben aan Naadam, de nationale paardenraces in Khui Doloon Khudag, Mongolië.
AFP/Johannes Eisele
27 juli 2015: een vrouw maakt foto's met haar mobiel op de locatie van de luchtaanval in Sana'a, Jemen, door een coalitie die geleid wordt door Saoedi-Arabië. In de Jemenitische burgeroorlog staan Houthi-rebellen en regeringsgezinde troepen sinds maart tegenover elkaar.
Reuters/Khaled Abdullah
27 juli 2015: fietsers hangen aan de achterkant van een vrachtwagen even buiten de hoofdstad Bujumbura in Burundi. Iedere dag leggen fietsers de 45 kilometer lange route af naar beneden vanuit Bugarama om bananen te verkopen in de hoofdstad. Tijdens de terugweg bergop maken ze vaak gebruik van vrachtwagens.
Reuters/Mike Hutchings
27 juli 2015: FIFA-president Sepp Blatter reageert geïrriteerd nadat de Britse comedian Simon Brodkin zeshonderd dollar eigen spaargeld over hem heen heeft gegooid tijdens een persconferentie in Zürich. Brodkin heeft zijn geld teruggekregen van de Zwitserse politie.
EPA/Ennio Leanza
30 augustus 2015: een Syrisch meisje in een geïmproviseerd ziekenhuis in Douma, het gebied dat in handen is van de rebellen.
6 september 2015: het aangespoelde lichaamp van de driejarige Aylan Kurdi op het strand van Bodrum. De foto ging de hele wereld over.
Reuters/Nilufer Demir/DHA
27 september 2015: een man ligt bloedend op de grond tijdens een demonstratie van docenten in Kenia, die een hoger loon eisen. De man wordt verdacht van het stelen van een gsm tijdens het protest.
Reuters/Noor Khamis
18 oktober 2015: Gaza, de Palestijnse vader Yehya Hasan treurt terwijl hij het lichaam van zijn dochter, Rahaf, vasthoudt.
AFP/Mahmud Hams
18 oktober 2015: overstromingen in Havana, op Cuba.
AP/Ramon Espinosa
1 november 2015: een man houdt drie kinderen in warmtedekens vast. Ze zijn zojuist aangekomen vanuit Turkije op het Griekse eiland Lesbos.
AP/Santi Palacios