Palestijn doodgeschoten na aanval op agent

De Palestijn probeerde in Jeruzalem een agent neer te steken, waarop hij werd doodgeschoten.

Archiefbeeld uit december van een eerdere aanval op Israëliërs. Foto: Jim Hollander / EPA

In Jeruzalem is een Palestijnse man doodgeschoten toen hij probeerde een Israëlische agent aan te vallen met een mes, zo meldt AFP. Het incident vond plaats in de buurt van de Oude Stad.

Volgens een politiewoordvoerder gedroeg de man zich verdacht, waarop agenten hem wilden fouilleren. Vervolgens trok de man een mes en probeerde een agent neer te steken. De agenten schoten de Palestijn daarop dood. De Palestijnse autoriteiten bevestigen zijn dood, maar konden de identiteit van de man niet bekendmaken.

Onrust sinds oktober

Sinds begin oktober vinden er geregeld steekincidenten plaats, waarbij Palestijnen proberen om Israëliërs neer te steken. De chaos ontstond toen door Palestijnse woede over de volgens hen Joodse indringing op het terrein van de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. Deze plek wordt door zowel Joden als moslims gezien als heilig.

Bij de conflicten zijn volgens AFP 132 Palestijnen, 19 Israëliërs, een Amerikaan en een Eritreeër omgekomen.

    • Sjoerd Klumpenaar