Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Vluchtelingen

‘Zwembad Ede nodigt vluchtelingen opnieuw uit’

Zowel burgemeester Van der Knaap als zwembaddirecteur Ter Hoeven zeggen vooraf niet geïnformeerd te zijn door het COA.

Foto: Martijn Beekman / ANP

Het Edense zwembad De Peppel, dat een initiatief om vluchtelingen een ochtend gratis te laten zwemmen in het water zag vallen, wil de vluchtelingen opnieuw uitnodigen. Dat meldt de NOS.

Zwembaddirecteur Ronald ter Hoeven gaat met burgemeester Cees van der Knaap een nieuwe datum zoeken voor het zwembaduitje. Zowel Van der Knaap als Ter Hoeven zeggen in het Radio 1 Journaal niet te zijn geïnformeerd door het COA. Als het aan de Edese burgemeester had gelegen, was het ochtendje zwemmen gewoon door gegaan.

Twitter avatar CvanderKnaap Cees van der Knaap Ik wist van niets, jammer dat ik sleutel van de Peppel niet heb. Zal met COA contact opnemen over een andere datum. https://t.co/OpSoqay4nK

Donderdag blies het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het zwemuitje op het laatste moment af, dat zou te maken hebben met een ingezonden brief in een lokale krant.

De brievenschrijver zei zich te storen aan het feit dat hij wél moet betalen voor het zwembad en waarschuwde voor “ongeregeldheden zoals in Geldermalsen”. Daar braken vorige week rellen uit bij een raadsvergadering.