Weer verdachte gearresteerd vanwege ‘Parijs’

Abdoullah C. zou contacten hebben gehad met de vrouw die het brein achter de aanslagen onderdak bood.

Politie in Brussel tijdens een eerdere actie in de wijk Molenbeek. Foto Bas Czerwinski/ANP

De politie in Brussel heeft een man gearresteerd die mogelijk betrokken is geweest bij de aanslagen in Parijs van 13 november. In totaal zijn er in België nu negen mensen gearresteerd in het onderzoek naar de aanslagen. Dat meldt het federaal parket.

De man, Abdoullah C., is aangehouden vanwege “terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep”. C. werd dinsdag al gearresteerd, maar volgens Reuters heeft het OM dit geheimgehouden om zo niet mogelijke handlangers te alarmeren.

Later op de dag zouden er meer details bekendgemaakt worden en wordt besloten of C. langer in hechtenis blijft.

Contacten

Volgens het parket wordt C. ervan verdacht “diverse contacten” te hebben gehad met Hasna Ait Boulahcen, de nicht van Abdelhamid Abaaoud, het veronderstelde brein achter de aanslagen. Boulahcen bood Abaaoud onderdak. Beiden werden gedood bij een antiterreuractie in Saint-Denis daags na de aanslagen.

Aanhoudingen maandag

Maandag werden er in Brussel vijf mannen gearresteerd in verband met de aanslagen in Parijs. Alle vijf werden later op de dag alweer vrijgelaten.

    • Frank Huiskamp