Weer

Het ziet er naar uit dat deze decembermaand gemiddeld gezien warmer verloopt dan de afgelopen aprilmaand. Dat geeft duidelijk aan dat de huidige temperaturen extreem hoog zijn voor de tijd van het jaar.

Wel is het wisselvallig, maar de meeste neerslag valt telkens in de avonden. Ook deze Kerstavond trekt een regengebied van west naar oost over het land. Vannacht is het alweer droog en koelt het af tot rond 6 graden.

Eerste Kerstdag is het tijdens de daglichtperiode droog. Van tijd tot tijd is er een waterig zonnetje te zien, maar in de middag neemt de bewolking toe. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 10. Na zonsondergang volgt vanuit het zuiden regen.

In de avond breidt de regen zich langzaam verder uit over Nederland.

Ook Tweede Kerstdag blijft het overdag overal droog. De zon laat zich dan nog wat vaker zien. De temperatuur komt uit op lenteachtige waarden van maximaal 14 graden.

Ook na de Kerstdagen blijft de wind aanhoudend uit het zuidwesten zachte lucht aanvoeren. De dagen verlopen overwegend droog met ook zonnige perioden.