‘V&D nog zeker twee maanden open’

Werknemers blijven eerste twee maanden van 2016 aan het werk en worden ook gewoon uitbetaald.

Vestiging van het noodlijdende bedrijf V&D in de Groningse binnenstad. Siese Veenstra / ANP

De filialen van V&D en La Place blijven nog zeker twee maanden open. Dat heeft een woordvoerder van de bewindvoerder van de warenhuisketen in het Radio 1 Journaal gezegd. Werknemers van de warenhuisketen zijn daardoor ook de komende twee maanden nog zeker van werk en inkomen.

Volgens de bewindvoerder hebben zich tientallen belangstellenden gemeld voor de winkels. In de loop van januari wordt er meer duidelijk over de toekomst van de warenhuizen en de restaurants van La Place. De komende weken zal de top van het bedrijf gesprekken voeren met een aantal partijen.

Het ministerie van Economische Zaken zei woensdag dat het kabinet kan helpen bij een eventuele doorstart van de warenhuisketen.

De salarissen over december heeft V&D maandag al betaald. Als er een nieuwe eigenaar voor V&D wordt gevonden, kan een deel van het personeel mogelijk blijven. Een deel van het personeel zou dan door de nieuwe eigenaar opnieuw kunnen worden aangenomen.

Dat betekent echter niet dat deze opnieuw aangenomen werknemers ook hetzelfde salaris of hun oude arbeidsvoorwaarden kunnen behouden. En het is niet erg waarschijnlijk dat alle werknemers onder een eventuele nieuwe eigenaar kunnen blijven doorwerken.

    • Niels Posthumus