Van Gaal wilde excuses Britse pers. Die krijgt hij…soort van

“Het spijt ons…dat u al zes wedstrijden niet heeft gewonnen, dat u uit de Champions League ligt.”

Een deel van de achterpagina van The Sun. Via Twitter/@suttonnick

Nee, het gaat niet goed met Louis van Gaal en Manchester United. Weggezakt in de competitie, daarin zes keer op rij niet gewonnen. Uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Het zou kunnen dat de Nederlander binnen afzienbare tijd weg moet. Maar hij ís nog niet weg.

De Britse pers loopt daar alleen wel een beetje op vooruit. Metro meldde eerder deze week dat José Mourinho, de markante trainer die net bij Chelsea is ontslagen, al een principeakkoord zou hebben gesloten om Van Gaal te vervangen. En op sociale media ging het bericht rond dat Van Gaal al ontslagen was, een bericht dat afkomstig bleek van een ‘gehackt’ Twitteraccount van een BBC-commentator.

‘Wat gebeurt er met mijn vrouw, mijn kinderen?’

Van Gaal weet ook wel dat zijn positie onder druk staat, maar niet geheel verrassend kon hij ‘media’ die vooruitlopen op zijn ontslag niet waarderen. Gisteren liep hij tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Stoke City weg, nadat hij kort daarvoor excuses had geëist van de Britse pers.

“Has anybody in this room not a feeling to apologise to me? That’s what I’m wondering. I think I was already sacked, I read. I have been sacked. My colleague (Mourinho) was here already.

What do you think happens with my wife or my kids? Or with my grandchildren? Or with the fans of Manchester United? Or my friends? What do you think? They have called me a lot of times and also Arsene Wenger is saying something about that. So you think that I want to talk with the media now. I am here only because of the Premier League rules.”

https://youtu.be/lH5jmsHXrgY

En excuses heeft Van Gaal gekregen. Nou ja, ‘excuses’. “Sorry”, staat er groot op de achterpagina van boulevardkrant The Sun. “Het spijt ons…dat u al zes wedstrijden niet heeft gewonnen”, “dat u uitgeschakeld werd in de Champions League”, “dat u daar 250 miljoen pond aan heeft besteed”. En de uitsmijter: “Het spijt ons, fans van United: hij blijft voorlopig.”

Volop aandacht

The Sun is trouwens niet de enige krant die uitpakt met de situatie rond Van Gaal en de persconferentie van gisteren.

Twitter avatar suttonnick Nick Sutton Thursday’s Daily Mirror back page:
I’m off
#tomorrowspaperstoday #bbcpapers #mufc #LVG https://t.co/UkhHcJt7C9
Twitter avatar suttonnick Nick Sutton Thursday’s Times Sport:
You’re all out to get me . . .
#tomorrowspaperstoday #bbcpapers #mufc #LVG https://t.co/GCjHfIHoZs
Twitter avatar suttonnick Nick Sutton Thursday’s Telegraph Sport:
Van Gaal cracks under the pressure
#tomorrowspaperstoday #bbcpapers #mufc #LVG https://t.co/ixAy0FCPKL
Twitter avatar suttonnick Nick Sutton Thursday’s Daily Express back page:
Louis loses it
#tomorrowspaperstoday #bbcpapers #mufc #LVG https://t.co/WtaraXeEAL
    • Frank Huiskamp