Theater: Shakespeare, Winterparade, dansspektakel

1 Midzomernachtdroom door het Nationale Toneel.

Allerlaatste kans om dit wervelende sprookje te zien, waarin regisseur Theu Boermans Shakespeares koddige relatieverwikkelingen optilt tot een spectaculair komische liefdescarrousel met actuele zeggingskracht. Met een schitterend, kippenvel veroorzakend slot, én Pierre Bokma als ezel-lustobject. 25 t/m 30 december in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Zie: nationaletoneel.nl

2 Winterparade in Zuiderkerk Amsterdam

Het zomerse kunstkermisgevoel van de Parade in een winters jasje gestoken, in de sfeervolle Zuiderkerk in Amsterdam. Tijdens het genieten van een creatief meergangendiner aan lange tafels zorgen graag geziene Parade-artiesten zoals Club Gewalt en PIPS:LAB voor verrassing en vermaak. 25 t/m 30 december (maar ook 7 t/m 9 jan nog in Haarlem). Zie: tafelvandeidee.nl

3 1600: slag bij Nieuwpoort

Nog zes dagen speelt theatergroep Aluin in het Utrechtse Kikkertheater deze geschiedenisthriller over heroïek en hoogmoed van het historische duo Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt. T/m 30 december in Theater Kikker. Zie: aluin.nl

4Dancing in a Winter Wonderland

De Dutch Don’t Dance Division en het Residentie Orkest bundelen de krachten in dit grootse Feestdagen-dansspektakel voor het hele gezin. Met 120 dansers, professionals én amateurs, tussen 5 en 65 jaar. 25 t/m 28 december in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. Zie: ddddd.nu

5 Muziektheater:Man don’t break

Het nieuwe muziektheatercollectief The Bad Men from Bodie brengt een swingende voorstelling over gelukzoekers ten tijde van de Californische goudkoorts rond 1850. Beleef een ‘Country Christmas’ vol americana- en bluegrassmuziek. 24 dec t/m 3 jan, Theater Bellevue, Amsterdam. Zie: theaterbellevue.nl

6 Kindertip: Lief en leed in het leven van de giraf (9+)

Overvolle, fantasierijke voorstelling van de Toneelmakerij op basis van de tekst van Tiago Rodrigues, een van de belangrijkste Portugese kunstenaars. Ga mee op expeditie door de hoopvolle, en soms duistere verbeeldingswereld van een kind. Op 2 en 3 jan in de Krakeling, Amsterdam. Zie: toneelmakerij.nl