Van Gaal boos weg bij persconferentie voor cruciale duels

Manchester United-trainer Louis van Gaal is woensdag na vijf minuten weggelopen bij zijn persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Stoke City, op Tweede Kerstdag. Hij is de speculaties in de Engelse media over dreigend ontslag zat. „Heeft iemand van jullie het gevoel zijn excuses aan te bieden?”, begon hij aan een monoloog. „Wat denken jullie dat dit doet met mijn vrouw, kinderen, kleinkinderen?” Na drie vragen vond hij het genoeg geweest. De meeste Engelse media meldden afgelopen week dat Van Gaal nog twee wedstrijden krijgt om verbetering aan te tonen: zaterdag uit bij Stoke en twee dagen later thuis tegen het Chelsea van Guus Hiddink. De afgelopen zes wedstrijden werden niet gewonnen. United is uitgeschakeld in de Champions League en staat vijfde in de Premier League. (NRC)