Pop: het jaar uit/in met Spinvis, Yuri Honing en Jett Rebel

1 Corrie van Binsbergen e.a.Brokkenfestival

Jazzgitariste en componiste Corrie van Binsbergen presenteert aan het eind van het jaar de hoogtepunten van haar muzikale ontmoetingen in de Amsterdamse Zaal 100 op het Brokken Festival. Daar is ook haar nieuwste, soepele ‘allstar’-band VanBinsbergen Playstation te horen met elektrische cross-overmuziek.

27 dec, Bimhuis Amsterdam. Zie: bimhuis.nl

2 Spinvis en Micha WertheimWe vieren het toch

‘Curieus jaaroverzicht’ van singer-songwriter Spinvis samen met cabaretier Micha Wertheim. De tweede editie staat in het teken van de Maakbare Waarheid. Met muziek van o.a. Alex Roeka en Mario Goossens (Triggerfinger). 27 dec, TivoliVredenburg Utrecht. Zie: Tivolivredenburg.nl

3 Yuri HoningWinterreise

Na acht edities van Winterreise wordt dit de laatste voor jazzsaxofonist Yuri Honing. Geïnspireerd door De Klap op de Vuurpijl, het dwarse, eigenzinnige muziekfestival in het niemandsland tussen Kerst en Oudjaar van wijlen Willem Breuker, werd ook dit een belevenis voor een ieder „die niet stijlgebonden is”. Op de laatste Winterreise klinkt veel jazz, zoals Honings akoestische kwartet, en er komen vele gastmusici.

29 dec, Paradiso Amsterdam. Zie: paradiso.nl

4 Jett Rebel e.a.RebelFest

Net als vorig jaar sluit de eigenzinnige popzanger Jett Rebel het jaar af in Paradiso. Naast zijn naar verwachting lange optreden krijgen vijf Nederlandse acts de kans zich te presenteren: IX, Bells Of Youth, Amber Gomaa, Echo Movis en Willem Wits. 30 dec, Paradiso Amsterdam. Zie: paradiso.nl

5 New Cool Collective met Matt Bianco

De onverwachte samenwerking van Benjamin Hermans New Cool Collective met Matt Bianco, bekend van het album Who’s Side Are You On uit 1984, levert vrolijke, superswingende retro popjazz op. Op hun EP The Things You Love staat ook een remake van Matt Bianco’s hit: Don’t Blame it on That Girl. 2 jan, Paradiso Amsterdam (tournee). Zie: paradiso.nl

6 Kindertip: Rotown Kinderdisco

Op 30 dec een Oud & Nieuwparty voor kinderen: Kinderdisco, Rotown Rotterdam. rotown.nl