Nu het nog kan

Je kunt moeiteloos een cultureel menu samenstellen om de feestdagen door te komen. Wil je weten waar al dat eten vandaan komt, dat deze Kerst op tafel staat? Bezoek de fototentoonstelling Boeren in het Fotomuseum Den Haag. Zou je liever in het buitenland willen zijn? Ga naar de expositie Fuji, met mooie prenten van de heilige Japanse berg, in het museum Siebold Huis in Leiden. Verlang je naar een witte Kerst en schaatspret? Ga naar de expositie Echte Winters vol koude schilderijen in Teylers Museum in Haarlem. Zoek je een esthetisch religieuze ervaring? Bezoek de schilderijen van Jeroen Bosch en Bruegel in Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Er is genoeg. De cultuurredactie presenteert daarom nu louter zaken die je deze weken (nog) kan bezoeken, zoals de tentoonstelling Expeditie Land Art tot 3 januari in Kunsthal Kade in Amersfoort. Eerst cultuur om buiten de deur van te genieten, op de volgende pagina’s: binnenpret.

    • Paul Steenhuis