Nieuw Leven

Je kunt dromen van een ander leven, maar je kunt het ook ‘cadeau krijgen’ van de omstandigheden. Er gebeurt iets ( je lijdt schipbreuk, je verdient een vermogen, er breekt een oorlog uit) en je weet dat je niet op de oude voet verder kunt. In deze kerstkrant acht verhalen over ingrijpende wendingen in individuele levens, ten goede of ten kwade, die tot een Nieuw Leven hebben geleid. Plus een strip, en een essay over dansen met het lot.

Leven als docteur in Frankrijk 12-13

Na de schipbreuk 14-15

Een dorpsmiljonair in zijn Poolse paradijs 16-18

Terug naar mijn vroedvrouw 19

De zoektocht naar een legaal leven 20-21

Van dominee tot priester 22-24

Taxichauffeur wordt kunstverzamelaar 26

Typex: Feniks Fred 27

Dag Syrië, hallo Duitsland 28-29

Het verlangen naar betekenis 30

Foto James Rajotte