Ambassades waarschuwen voor aanslag Beijing

Gewapende agenten in het winkelgebied in de wijk Sunlitan in Beijing. Foto Jason Lee / EPA

De Britse en de Amerikaanse ambassades in China hebben informatie over een mogelijke aanslag ontvangen. Het zou gaan om een aanslag op een populair winkelgebied in Beijing, waar vooral westerlingen kerstinkopen doen. Dat meldt CNN.

Veel restaurants en winkels in de wijk Sanlitun

Beide ambassades hebben hun burgers en personeel gewaarschuwd en erop aangedrongen om extra waakzaam te zijn in de wijk Sanlitun. In dit district ligt een drukbezocht winkelcentrum, met winkels van onder meer Mango, Reiss en Lacoste. In de wijk liggen ook een aantal goedbezochte restaurants. Beide ambassades waren niet bereikbaar voor commentaar, schrijft CNN. Na de kerst zijn de ambassades weer open.

De politie zou haar aanwezigheid bij middelgrote en grote winkelcentra hebben opgevoerd, maar verbindt dat niet aan de waarschuwing van de ambassades. In een officiële verklaring op Weibo, de Chinese Twitter, schrijft de overheid dat ze deze maatregel nam vanwege de grotere verkeersdrukte rondom winkelcentra rond de kerstperiode.

Het staatspersbureau schrijft dat prullenbakken in de omgeving elk half uur worden gecheckt.

Aanval zonder reden

In augustus werd er op klaarlichte dag een vrouw neergestoken door een man met een zwaard. De man verwondde ook een Fransman. De politie in Beijing zei dat de man zonder motief de twee passanten aanviel.

    • Carlijn Vis