Suikerzoete geldklopperij met Katy Perry

De Kardashians zijn weer een familielid rijker. Dan praten we niet over Saint, de pasgeboren baby van real-life soapster Kim en rapper Kanye, maar over Katy Perry. Haar nieuwste game is een regelrechte kopie van het succesvolle Kim Kardashian: Hollywood dat in 2014 meer dan 73 miljoen dollar opleverde. Het even ongeïnspireerd genaamde Katy Perry Pop hoopt ook geld uit de zakken van haar miljoenen fans te kloppen. Maar bliksem slaat maar zelden twee keer op dezelfde plek in. Zo ook in dit geval. Katy Perry Pop is gelikt en onderhoudend als je van een wereld houdt die aan elkaar hangt van suikerspinnen, snoepgoed en niet aflatende positiviteit. Je kruipt in de rol van een aspirerende muzikant die toevallig wordt ontdekt door Perry. Vervolgens moeten verschillende doelen bereikt worden die je steeds dichter bij de top brengen. Door geld uit te geven in het spel bereik je die doelen net iets sneller. Iets wat een beetje indruist tegen de boodschap van Katy Perry Pop: dat iedereen met talent de top kan bereiken.

    • Hans Klis