Start-up? Speel op leven en dood

Voorheen gingen jongeren na hun studie een jaar lanterfanten, reizen of vroegen ze een uitkering aan. Nu beginnen ze een start-up. „Wat doe je nu?” „Ja, druk met de start-up, hè.” Het klinkt leuk, maar het laten slagen van een start-up kan alleen als je op leven en dood speelt, schrijft Quintin Schevernels in de epiloog van zijn boek Suits & Hoodies. Het is jammer dat Schevernels pas op het einde met zoveel vuur schrijft over het onderwerp. De voorafgaande hoofdstukken blijven zakelijk en vaak iets te droog. Schevernels excuseert zich er in de inleiding al voor. Hij is geen geboren schrijver (en goddank ook geen coach die via een boek opdrachten hoopt binnen te halen), hij is een ervaringsdeskundige en kiest een boek om zijn uitgebreide kennis te delen.

Schevernels heeft gewerkt bij zowel ‘oude’, gevestigde bedrijven als bij start-ups. Op zijn cv staan Randstad en De Telegraaf, maar hij was ook directeur van techbedrijf Layar. Via de zeven essentiële punten (groot dromen, vernieuwing, product, cultuur, talent, focus en funding) behandelt hij het onderwerp. Essentieel leesvoer voor wie een start-up succesvol wil maken.