Japans uitzendbureau Recruit doet bod op USG People

Het Japanse uitzendbedrijf Recruit wil zijn Nederlandse branchegenoot USG People overnemen. Dat hebben de bedrijven dinsdag gemeld in een persbericht. Het bestuur en de commissarissen van USG, het bedrijf achter Start People en Unique, steunen het bod.

Recruit heeft 17,50 euro per aandeel geboden. Het waardeert USG daarmee op ruim 1,6 miljard euro. Aandeelhouders hebben met dat bedrag uitzicht op een premie van 31 procent op de slotkoers van maandag. Alex Mulder, oprichter van USG en in bezit van bijna 20 procent van de aandelen, heeft zich achter het bod geschaard. De bedrijven willen de transactie in het tweede kwartaal van volgend jaar afronden. De overname geeft Recruit toegang tot de Europese markt. USG is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit nam al bedrijven over in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De omzet van USG People bedroeg vorig jaar 2,4 miljard euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers. Sinds halverwege vorig jaar stijgen de koers en de omzet door de aantrekkende arbeidsmarkt. Recruit heeft bijna 32.000 mensen in dienst en had vorig jaar een omzet van omgerekend 10 miljard euro. De overname zou geen gevolgen hebben voor het personeel van het Nederlandse bedrijf.