Overlevende aardverschuiving Shenzhen na 67 uur gevonden

De man van negentien jaar oud werkte op de stortplaats en is gewond aan zijn benen.

Tot nu toe hebben brandweerlieden zeker 14 mensen uit het puin gered. Reuters

Bijna drie dagen na de aardverschuiving in de Chinese stad Shenzhen, waarbij nog zeker 75 mensen vermist worden, hebben reddingwerkers een man levend onder het puin vandaan gehaald. Persbureau Reuters meldt op basis van staatszender CCTV dat het om een man van negentien jaar oud gaat en hij gewond is aan zijn benen.

De aardverschuiving ontstond drie dagen geleden toen bouwafval op een overvolle stortplaats in beweging kwam. Daarbij kwamen zeker twee mensen om het leven. De man die na 67 uur gevonden is, was op dat moment ook aan het werk op de stortplaats.

Tegen de staatszender CCTV heeft de man gezegd dat er bij hem in de buurt nog een overlevende onder het puin zou liggen. De Britse krant The Guardian meldt dat hij het niet overleefd heeft.

Twitter avatar cctvnews CCTVNEWS Video shows victim being pulled out from rubble. Identified as 19 year-old Tian Zeming from Chongqing
https://t.co/QKtJylZPtT

Aantal slachtoffers

Tot nu toe hebben brandweerlieden zeker 14 mensen uit het puin gered en zijn er meer dan 900 mensen geëvacueerd. Vooral op een groot industrieterrein van Shenzhen was de schade groot. Daar zijn zeker 33 gebouwen ingestort. Ook ontplofte er een gasleiding.

Het aantal vermisten na de aardverschuiving is de afgelopen dagen al flink bijgesteld. Zo meldde de Chinese staatstelevisie dat door reddingsdiensten nog gezocht werd naar 91 mensen. Vlak na de aardverschuiving van zondag spraken de Chinese autoriteiten nog van 27 vermisten.

    • Maarten Back