Noma Dumezweni speelt volwassen Hermione in stuk

Een gekleurde Hermione? Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling heeft er geen probleem mee. Zij twitterde maandag: „Bruine ogen, gekroesd haar en heel slim. Witte huid is nooit genoemd.” Het was haar reactie op de ophef nadat bekend werd dat Noma Dumezweni komende zomer de volwassen Hermione zal spelen in de toneelbewerking Harry Potter and the Cursed Child. De actrice, winnaar van een Olivier (de hoogste Britse toneelprijs) werd geboren in Swaziland.

Voor sommige fans was het een schok dat Dumezweni de rol kreeg. Voor anderen, bleek nu, had juist de casting van Emma Watson in de films tot verbazing geleid. In het tijdschrift New Statesman legde commentator Stephen Bush uit dat hij bij het lezen van de boeken haar altijd als gekleurd had voorgesteld „deels omdat (..) ze haar haar ontkroest, wat bijna zonder uitzondering in mijn deel van Oost-Londen, was hoe ieders oudere zus zich voorbereidde voor een avondje uit”. (NRC)