Het is niet anders, deze Kerst moet je de sneeuwpop swipen

Sneeuw zit er volgens de weersvoorspellingen niet in dit jaar met Kerstmis. Hooguit wat regen. Dat moet geen verrassing zijn, jammer is het wel. A Good Snowman Is Hard to Build van ontwikkelaar Draknek maakt het gemis van een witte Kerst een beetje goed. In deze waanzinnig mooie puzzelgame moet je in uiteenlopende levels een sneeuwpop in elkaar zetten. In de huid van een zwart gekleurde Barbapapa draai je in de verschillende velden bollen door het witte poeder. Hierdoor worden ze groter. Je draait ook heel gemakkelijk de sneeuwballen in een hoek waardoor je puzzel niet meer uit komt. Dat zorgt ervoor dat A Good Snowman Is Hard to Build al vanaf het begin uitdagend is. Zelfs al in de eerste levels zul je meer dan eens op de resetknop rechts bovenin drukken om opnieuw te beginnen. A Good Snowman is minimalistisch vormgegeven en de interface is simpel en elegant uitgewerkt. Waar je drukt op het scherm, daar loopt je Barbapapa heen (voorzien van een animatie met zwarte voetstappen) en door te swipen over een sneeuwbal laat je hem rollen.