Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Dode en gewonde na explosie op luchthaven in Istanbul

Na de knal trok de politie zwaarbewapend naar de luchthaven. Zij zochten naar voertuigen in het gebied.

Op het moment van de ontploffing werd het vliegtuig van Pegasus Airlines schoongemaakt.
Op het moment van de ontploffing werd het vliegtuig van Pegasus Airlines schoongemaakt. Foto: Tolga Bozoglu / EPA

Bij een explosie op een van de twee vliegvelden van Istanbul, Sabiha Gökcen, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een dode en een gewonde gevallen, meldt CNN Türk. Het dodelijk slachtoffer is een dertigjarige schoonmaakster. Op het moment van de ontploffing werd het vliegtuig van Pegasus Airlines schoongemaakt. Onbekend is of de explosie in of rondom het vliegtuig gebeurde.

De vliegtuigmaatschappij liet weten dat de explosie om 2 uur ‘s nachts plaatsvond. Er waren op dat moment geen passagiers in de buurt. Na de explosie doorzochten zwaarbewapende agenten voertuigen in de omgeving terwijl een politiehelikopter boven het gebied circuleerde.

Het vliegverkeer heeft geen hinder ondervonden van de explosie. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De Turkse minister van Transport gaat ervan uit dat het een “opzichzelfstaand incident” is.