De zoveelste Flappy Bird-kloon is alleen leuk voor de hardcore fans

De slogan ‘Never change a winning team’, moet haast wel overal in het huis hangen van de Vietnamese ontwikkelaar Dong Nguyen. Boven zijn bed, in lipstick geschreven op zijn badkamerspiegel en op een tegeltje naast zijn toilet. Want alle games die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn variaties op het immens succesvolle Flappy Bird: Swing Copters, Super Ball Juggling en Shuriken Block. Die laatste was nog het origineelst, daar heb je als speler meerdere levens. Maar het draait in deze recensie natuurlijk om de nieuwste game van Dong: Swing Copters 2. Dat is meer van hetzelfde. Je bestuurt – net zoals in deel één - een piloot met een helikopterrotor op zijn hoofd die bij opstijgen van links naar rechts beweegt. Die richting verander je door op het scherm te tikken.

Het doel van het spel is om de brokkenpiloot – dit keer zijn er meerdere personages - zo hoog mogelijk te laten vliegen door obstakels te ontwijken. Maar uiteraard is dat praktisch onmogelijk en frustrerend. Leuk voor de hardcore fans, maar Swing Copters 2 bewijst: Dong is een one-trick pony.