WK-bid: KNVB schakelt externe accountant in

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft besloten een forensisch accountant opdracht te geven tot een onderzoek naar het ‘HollandBelgiumBid’, dat het WK voetbal van 2018 naar België en Nederland probeerde te halen. Aanleiding is een artikel in de Volkskrant, waarin stond dat het gezamenlijke biedingsteam van de KNVB en de Belgische bond KBVB zeker 10.000 euro betaalde aan een Afrikaanse stemmenronselaar. Dit zou in strijd zijn met het reglement van de wereldvoetbalbond FIFA. Alle beschikbare documenten zijn boven tafel gehaald en nader bestudeerd door juristen en controllers van de bond, stelt de KNVB. Nu laat de voetbalbond het proces nog toetsen door een extern accountantskantoor. De verwachting is dat dit onderzoek in het eerste kwartaal van 2016 zal zijn afgerond. (NRC)