Van der Laan met kerstmuts, Adele op de bank en Kerst in de ruimte

De meest opvallende kerst- en eindejaarswensen.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Het is bijna kerst en dat betekent: tijd voor kerstboodschappen! Politici, sterren en wereldleiders doen hun kerstgroeten en geven speeches waarin ze terugblikken op het afgelopen jaar.

Met een kerstmuts op zijn hoofd spreekt burgemeester Eberhard van der Laan vanuit het Amsterdamse gemeentehuis zijn Instagram-volgers toe. De PvdA’er wenst alle kijkers fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. “Zorg een beetje voor elkaar en heb ontzettend veel plezier”, besluit hij.

Alvast fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar gewenst!

A video posted by Eberhard Van Der Laan (@eberhardvanderlaan) on

De kerstboodschap van Scott Kelly, Tim Kopra en Tim Peake komt van een bijzondere locatie. De drie mannen zullen deze kerst niet met hun familie doorbrengen, omdat ze in het International Space Station (ISS) zitten. Van 400 kilometer hoogte wensen ze alle aardbewoners een gelukkig nieuwjaar.

De paus heeft zijn jaarlijkse kerstspeech aan kardinalen uitgesproken. Daarin belooft hij dat de katholieke kerk door zou gaan met hervormen om bureaucratie te verminderen en een eind te maken aan de schandalen waar de kerk mee te maken heeft.

Ook zangeres Adele had een kerstboodschap voor haar fans. Via Twitter wenste ze hen een fijn kerstfeest. Daarnaast liet de popster weten dat ze haar kerstvakantie met een badjas aan voor de tv doorbracht met een portie Chinees.

The New York Times heeft alle 100 Amerikaanse senatoren gevraagd om hun kerstkaart. Het resultaat: hondjes, tractors en heel veel perfecte Amerikaanse gezinnetjes.

En de Amerikaanse president Obama sluit zich met liefde aan bij de traditie van eindejaarslijstjes. In een video vertelt hij zijn top 10 van dingen die dit jaar gebeurd zijn.

    • Wouter van Dijke