Overnamebod op Nederlandse uitzender USG

Grootaandeelhouder Alex Mulder heeft zijn belang van 19,8 procent al toegezegd.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Het Japanse uitzendbedrijf Recruit wil zijn Nederlandse branchegenoot USG People overnemen. Het concern heeft daartoe een bod van 1,6 miljard euro uitgebracht, laat het bedrijf achter Start People en Unique weten. Het bestuur en de commissarissen van USG steunen het bod.

Recruit heeft 17,50 euro per aandeel USG geboden. Aandeelhouders hebben daarmee uitzicht op een premie van 31 procent op de slotkoers van maandag. De bedrijven willen de transactie in het tweede kwartaal van volgend jaar afronden.

Grote ambitie

De overname geeft het Japanse bedrijf toegang tot de Europese markt. USG is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit kreeg na eerdere overnames al voet aan de grond in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Recruit wil over vijf jaar wereldleider zijn, zegt ceo Masumi Minegishi.

Volgens Cees Veerman, commissaris bij USG, is het bedrijf het afgelopen jaar bezig geweest de strategische opties te heroverwegen. De commissarissen raden aandeelhouders aan het overnamebod unaniem te aanvaarden. De overname zou geen gevolgen hebben voor het personeel van het Nederlandse bedrijf. Voorlopig houdt het huidige bestuur de leiding.

De omzet van USG People bedroeg vorig jaar 2,4 miljard euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst, meldt persbureau ANP.

    • Laura Klompenhouwer