Japans uitzendbureau Recruit doet een bod op USG People

Het Japanse uitzendbedrijf Recruit wil de Europese markt op en heeft daarom 1,6 miljard euro over voor USG People.

Masumi Minegishi (ceo Recruit). Foto Bloomberg

Het Japanse uitzendbedrijf Recruit wil zijn Nederlandse branchegenoot USG People overnemen. Dat laten de twee bedrijven vandaag weten in een persbericht. Het bestuur en de commissarissen van USG, het bedrijf achter Start People en Unique, steunen het bod.

Recruit heeft 17,50 euro per aandeel USG geboden. Het waardeert daarmee USG op ruim 1,6 miljard euro. Aandeelhouders hebben met dat bedrag uitzicht op een premie van 31 procent op de slotkoers van maandag. Alex Mulder, oprichter van USG met bijna 20 procent van de aandelen, heeft zich al achter het bod geschaard. De bedrijven willen de transactie in het tweede kwartaal van volgend jaar afronden.

De overname geeft Recruit toegang tot de Europese markt. USG is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit heeft al eerder bedrijven overgenomen in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De omzet van USG People bedroeg vorig jaar 2,4 miljard euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst. Sinds halverwege vorig jaar stijgen de koers en de omzet van het bedrijf door de aantrekkende arbeidsmarkt. Het Japanse Recruit heeft bijna 32.000 mensen in dienst en had vorig jaar een omzet van omgerekend 10 miljard euro.

De overname zou geen gevolgen hebben voor het personeel van het Nederlandse bedrijf. Voorlopig houdt het huidige bestuur de leiding en blijft de naam USG People intact.

Recruit en USG People hebben bovendien „vergelijkbare bedrijfsculturen en waarden”, die het succes van het gezamenlijk bedrijf zullen stimuleren, schrijven de bedrijven in het persbericht.