Hier betaal je de hoogste hotelprijzen tijdens je kerstvakantie

Het Noordpoolse neefje van Sinterklaas komt nu echt bijna aanvliegen op zijn persoonlijke lowbudgetmaatschappij. En dat betekent niet alleen cadeautjes en je ongans eten aan gevogelte, maar ook: vakantie. Je wil er vast even tussenuit, want sinds de zomer ben je non-stop aan het werk. En wat is er dan beter dan een tripje naar een Europese stad? Niet te ver weg, van alles te doen. Ideaal, zou je zeggen. Behalve dan dat de hotelprijzen van Europese steden nogal duur kunnen zijn.

Volgens de Hotelprijsindex van vergelijkingssite Trivago (pdf) is Monaco in 2015 het allerduurst (339,15 euro gemiddeld per nacht). Amsterdam staat op plek acht (170,58 euro gemiddeld per nacht). Wil je het liever heel goedkoop maken, dan moet je naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Dit jaar was je gemiddeld 61,92 euro kwijt aan een hotelkamer, in december slechts 58 euro.

Je kunt beter nú naar bijna elke stad dan in de zomer. Betaalde je in augustus dit jaar in het Zuid-Franse micro-prinsdom 476 euro voor een nachtje hotel, in december is dat gemiddeld 239 euro. Van de top 20 is alleen Manchester in december duurder dan gemiddeld. Maar ja, dat is binnenkort dan ook een zeer populaire bestemming voor vermogende voetbaltrainers, als we Britse media mogen geloven.

    • Joram Bolle